Süper Lig'in başlama tarihi ertelenebilir

Süper Lig'in başlama tarihi ertelenebilir

beIN Sports ile kulüpler anlaşamıyor. Süper Lig'in başlama tarihinin ertelenmesi gündemde.

Spor Toto Süper Lig 2019-2020 Sezonu’nun başlamasına bir aydan az bir süre kala yayıncı kuruluş beIN Sports, ödemesi gereken 125 milyon doları hala ödemedi. beIN Sports’un döviz kurunu sabitleme isteği de sorunların büyümesine neden oldu.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, krizin çözülememesiyle Süper Lig’in başlama tarihinin ertelenmesi gündeme geldi. beIN Sports’un anlaşma şartlarında değişikliğe gitmek istemesi de Kulüpler Birliği ile sorunları daha derinleştirdi. Eğer yayıncı ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında anlaşma sağlanamazsa sözleşmenin feshi de tartışılmaya başlanacak. Bununla birlikte Süper Lig’in yayın haklarını almak isteyen diğer firmalar da işin içine dahil olabilecek ve yeni bir ihale sürecine girilecek.

NE OLMUŞTU?

beIN Sports, zarar ettiğini söyleyip kulüplere yapılacak ödemelerde döviz kurunu sabitlemek isteyerek, 125 milyon doları ödemedi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, konuya dair düzenlenen toplantı sonrası “beIN Sports, TFF’den bir takım finansal taleplerde bulunmaktadır. 18 kulüp olarak beIN Sports’un hiçbir gerekçesi olmadan geciktirdiği sözleşmedeki ödeme yükümlülüklerini bir an önce yerine getirmesi talebini, TFF aracılığıyla kendilerine iletmesine karar verdik” ifadesini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.