Süleymaniye’de Kürt gruplar arasında silahlı çatışma

Süleymaniye’de Kürt gruplar arasında silahlı çatışma

Kürdistan Emekçiler Topluluğu ile İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu arasındaki çatışmada, 2 kişi hayatını kaybetti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye'de bulunan Zirgiwez Kampı'nda Kürdistan Emekçiler Topluluğu ile İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (KOMALA/KOMELE) arasında silahlı çatışma çıktı. Bu sabah erken saatlerde çıkan silahlı çatışmada Kürdistan Emekçiler Topluluğu’na bağlı iki peşmerge hayatını kaybetti, bir peşmerge de yaralandı.

Rûdaw'ın aktardığına göre, Kürdistan Emekçiler Topluluğu Başkanı Emced Hisên Penahi, "Kardeş savaşı vermek istemiyoruz ve bu nedenle Peşmergeleri öldürme kastıyla hiçbir şekilde ateş etmedik, sadece havaya ateş açtık" dedi.

Kürdistan Emekçiler Topluluğu ile İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu bir süredir birleşme çalışması yürütüyordu. Kürdistan Emekçiler Topluluğu’ndan dün yapılan açıklamada birleşme çabalarının sonuç vermediği duyurulmuştu. Kürdistan Emekçiler Topluluğu 1978'de kuruldu. 1979 İran İslam Devrimi'nden sonra İran Komünist Partisi'nin bir parçası oldu, ancak daha sonra bu partiden ayrılarak faaliyetlerine başladı. 2007 yılında iç sorunlar nedeniyle ikiye bölündü. Geçen yıl Rojhılat ve İran'daki protestoların ardından Kürdistan Emekçiler Topluluğu ile İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu birlik ilan etse de bu yıl yeniden ayrıldılar. 

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.