Süleymancılar yurdunda şiddet | Görevli gözaltına alındı

Süleymancılar yurdunda şiddet | Görevli gözaltına alındı

CHP'li Yıldırım Kaya "Görüntüler Esenler’de Süleymancılar cemaatine ait bir erkek yurdunda çekilmiş" diyerek şiddet görüntülerini paylaştı. İstanbul Valiliği, görevlinin gözaltına alındığını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Twitter hesabından bir masa etrafında oturan çocuklara uygulanan acımasız şiddetin görüntülerini paylaştı.   

"Görüntüler İstanbul Esenler’de Süleymancılar cemaatine ait bir erkek yurdunda çekilmiş" diyen Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı etiketleyerek "Çocuklarımıza işkence yapan bu vicdansızların yargı önünde hesap vermeleri için ne yapıldı? Yaptıkları yanlarına mı kaldı?" diye sordu. 

Valilikten açıklama 

İstanbul Valiliği ise Twitter'dan yaptığı açıklamada "Esenler ilçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi, başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır" dedi.

Açılamada şu ifadeler yer aldı: "Basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan; Esenler İlçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi, başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatılmıştır. Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz."

Bakanlara sorular 

Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması talebiyle önerge verdi. 

Dört Bakan'a yöneltilen sorular şöyle:

  • Çocukların haklarını korumak için Bakanlığınız da davaya müdahil olacak mı?
  • Cemaat ve tarikat yurtlarında kalan kaç ortaokul, kaç lise öğrencisi, kaç üniversite öğrencisi var?
  • Süleymancılar cemaatinin kaç yurdu vardır? Bu yurtlar hangi şehirlerdedir? Kapasiteleri kaç kişiliktir?
  • Türkiye’de diğer cemaat ve tarikatlara bağlı kaç öğrenci yurdu vardır? Bu yurtlar hangi illerimizdedir ve kapasiteleri kaç kişiliktir?
  • Devlet yurdu yapılması için Bakanlığınız tarafından nasıl bir çalışma yürütülmektedir?
  • Bakanlığınızın Cemaat ve tarikatlara bağlı vakıflarla yaptığı protokoller sonlandıracak mı?

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.