Süleyman Soylu TBMM Başkanı Şentop'la görüştü

Süleyman Soylu TBMM Başkanı Şentop'la görüştü

Meclis Başkanı Şentop, makamında İçişleri Bakanı Soylu'yu kabul etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrası açıklama yapılmadı.

"Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi" polemiğinin ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kabul etti. Şentop'un makamında bugün gerçekleşen ve yarım saat süren görüşmenin gündemine ilişkin açıklama yapılmadı. Soylu görüşmenin ardından TBMM Başkanlığı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularına yanıt vermedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in açıklamalarının ardından katıldığı Habertürk TV yayınında, “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” açıklamasında bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa 'Acaba o da mı alıyor' diye sorulur" demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu. Bunu açıklayacak kişi ben değilim muhatabıdır" yanıtını verdi ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması için" bir mektup yazdığını açıkladı.

Mektupta, “Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi” istenmişti.

Görüşmede Soylu'nun Şentop'un mektubuna yanıt verip vermediği, 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini Meclis Başkanı Şentop ile paylaşıp paylaşmadığı ise merak konusu oldu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.