Süleyman Soylu: Dişinizi biraz daha sıkın

Süleyman Soylu: Dişinizi biraz daha sıkın

Bayram yaklaşırken halktan bir fedakarlık daha beklediklerini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Tam kapanmada toplam 7 günümüz daha var, dişinizi biraz daha sıkın" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kars’ta düzenlenen güvenlik toplantısında yaptığı konuşmada, 'tam kapanma' sürecine ilişkin açıklama yaptı. 10 milyon kişinin izin belgesi alıp çalışmaya devam ettiğini belirten Soylu, "Üretim ve tedarik sürecinde bir eksiklik söz konusu değil" dedi.

Bayrama yaklaşıldığını hatırlatan Soylu, "Milletimizden bir fedakarlık daha bekliyoruz. Bu hastalık temasla bulaşıyor. Hep birlikte tedbirlere uymalıyız. Aksi takdirde bayramlaşmada tedbirlere uymazsak, fedakarlığımız boşa gider. Çok büyük fedakarlık yaptıklarını biliyoruz, önce sabır sonra bayram." dedi.

Soylu'nun salgına ilişkin açıklaması şöyle:

"Geçen hafta Cuma gününden itibaren hep birlikte tam kapandık. Önemli bir sürece başladık, hepimiz biliyoruz ki bir kısıtlama yaptık. Başladığımızda sayı 63 bin idi. Tüm denetim mekanizmalarımız sahada. Amacımız vakaların artmaması. Bugün geldiğimiz nokta 18 bin civarında. Bu sahada da görülüyor. Mutasyonun sevk ettiği ivme tedirgin etmişti. Tüm noktalarda denetimler devam ediyor.

Hastalık ve cenaze durumunda izi veriyoruz. Bunun dışında 'memlekete gideyim' şeklindeki yaklaşımlar virüsü yayacaktır. 

Tam kapanmada toplam 7 günümüz daha var, dişinizi biraz daha sıkın çocuklarımız ve yarınlarımız için. Dün pazarlar vardı yaklaşık 3 bin 500 yerde açıldı. Pazarcı esnafımız da uydu." 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum