Süleyman Aksu mezarı başında anıldı

Süleyman Aksu mezarı başında anıldı

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Süleyman Aksu, mezarı başında anıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) Hakkari Şubeler Platformu üyeleri, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren öğretmen Süleyman Aksu için mezarı başında anma düzenledi. Çok sayıda kişinin katıldığı anma öncesi Orman Mahallesi’nde bulunan mezarlık polisler tarafından ablukaya alındı. Anma etkinliği SGDF üyesi Helin Yağmur Uci’nin Nazım Hikmet’in “Güneşi İçenlerin Türküsü” şiirini okumasıyla başladı. 

Anmada konuşan Eğitim Sen Hakkari Şube Başkanı Murat Balıkesir, “Onlar bir düş gerçekleştirmek için yola çıktılar. Ne yazık ki, barışı, özgürlüğü ve çocukların hayallerini karartan kişiler, Süleyman, 33 yoldaşımız Suruç’ta çeteler tarafından katledildi. 

SGDF üyesi Helin Yağmur Uci, Suruç’ta katledilenlerin Kürt ve Türk halkları arasında barış köprüleri kurmak için gittiklerini belirterek, “Bu köprünün, çeteleri ve çeteleri besleyen güçlerini nasıl korkuttuğunu biliyoruz. Onlara 6 yıl önce verdiğimiz sözü her yerde haykırmaya devam ediyoruz. Onların düşlerini, çocuklara, Kürt ve Türk halklarına umut olmak için, Suruç’un hesabını sormak için her yerde mücadele etmeye devam edeceğiz. Suruç’ta arkadaşlarımızı katledenler, Deniz Poyraz’ı katleden ve Gülistan Doku’yu kaybedenlerle aynı kişilerdir. Bizler bu çete ve çeteleri yetiştiren güçlerden de tek tek Suruç’un, Deniz’in ve Gülistan’ın hesabını soracağız. Hiç bir katliam, gözaltı, tutuklama ve işkence uygulamaları bizi mücadelemizden geri koymayacaktır” diye konuştu.

HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Abdülkerim Akdoğan, katliamı lanetleyerek, “Süleyman, Sosyalist kişiliğiyle halkın ve çocuklarının hak arayıcısıydı. Çocukların yüzünü güldürebilmek için götürdükleri oyuncakları ellerinde kaldı. Faşist bir anlayışın katliamıyla karşı karşıya kaldılar” ifadelerini kullandı.

Aksu’nun annesi Kudret Aksu, “Ben sadece Süleyman’ın değil, Süleyman’ımın 33 arkadaşının annesiyim. Ben 33 düş yolcusunun annesiyim. Evlatlarım barış ve huzur için gittiler, çantalarında annesi ve babasız kalan çocuklar için oyuncaklar götürmek için gittiler. Ben Süleyman hocanın katillerini istiyorum. Bana katilerini verin, artık konuşamıyorum, yüreğim yanıyor. Yüreğim parçalandı artık. Evimi yaktılar, yetmedi oğlumun mezarını 7 defa yıktılar” şeklinde konuştu. 

Anma, Aksu’nun kabrine karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.