Süleyman Aksu, mezarı başında anıldı

Süleyman Aksu, mezarı başında anıldı

Suruç Katliamında hayatını kaybeden Yüksekovalı İngilizce Öğretmeni Süleyman Aksu, ölümünün 4. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Kobanê’ye çocuklara oyuncak götürmek için Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde 20 Temmuz 2015 tarihinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde bir araya gelenlere yönelik IŞİD’in canlı bombalı saldırısında hayatını kaybeden Yüksekovalı İngilizce Öğretmeni Süleyman Aksu mezarı başında anıldı.

Aksu'nun Orman mahallesindeki mezarını; ailesi ve yakınlarının yanı sıra HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanları Hüsnü Beşer ile Sevcan Saygı, HDP Yüksekova İlçe Teşkilatı ve arkadaşları ziyaret etti.

Aksu'yu 4 yıl önce 33 arkadaşlarıyla beraber feci şekilde kaybettiklerini ifade eden HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, "33 düş yolcumuzdan Süleyman Aksu öğretmenimizi ve onun yoldaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Onları asla unutmadığımız gibi katillerinizi ve onların ortaklarını da unutmayacağız." dedi.

1-20190720175607.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.