Süleyman Aksu mezarı başında anıldı

Süleyman Aksu mezarı başında anıldı

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Süleyman Aksu, mezarı başında anıldı.

Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusundan Süleyman Aksu, Yüksekova ilçesine bağlı Orman Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta anıldı. Anma etkinliğine, Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, HDP eski Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan, KESK, İHD, ÖHD, Eğitim Sen, DİSK, Hakkari ve Yüksekova şubesi üyeleri, Hakkari Barosu, HDP, DBP, Yeşil Sol Parti il ve ilçe örgütü yöneticileri ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.

ccccc.jpg

Burada konuşan Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, “Katledilen arkadaşlarımız, yoldaşlarımız Kürt çocuklarının hayallerini süslemek için gittiler ve ne yazık ki kirli zihniyetlere sahip çeteler tarafından katledildiler. Rojava devrimini hazmedemeyenler katliamcı yollara başvurdular. 8 yıl önce katledilen 33 düş yolcusunun yerine binlerce Kürt çocuğu onların mirasını aldı” dedi.

aaaaa.jpg

KATİLLERİN CEZASIZ KALMAMA TALEBİ

Anne Kudret Aksu ise, “Yıllardır oğlumun ve tüm arkadaşlarının katillerini arıyorum. Yıllardır adaleti arıyorum ama bir türlü adalet yerini bulmadı. Tek temennim adaletin yerine gelmesi ve faillerin cezasız kalmamasıdır” ifadelerini kullandı.
 bbbbb.jpg
Yapılan konuşmaların ardından siyasi parti temsilcileri ve STK üyeleri Aksu’nun mezarına kırmızı güller bıraktı. Anma etkinliği okunan duaların ardından son buldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.