Süleyman Aksu mezarı başında anıldı

Süleyman Aksu mezarı başında anıldı

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Süleyman Aksu, mezarı başında anıldı.

Suruç’ta yaşamını yitiren Yüksekovalı İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu için de Yüksekova’da bulunan Orman Mahallesi Mezarlığı’nda anma yapıldı. Anmaya, HDP Milletvekili Sait Dede, HDP eski Milletvekili Abdullah Zeydan, ÖHD Hakkari ve Ankara şubesi üyesi avukatlar, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu üyeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi Eşbaşkanları ve üyeleri katıldı.

Anmada konuşan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, 33 düş yolcusunun yoldaşları olduğunu belirterek, “Burada Süleyman Hoca’nın mezarında, onların mücadelesini yükseklere taşıma sözü veriyoruz” dedi 

Ardından konuşan Aksu’nun annesi Kudret Aksu, 7 yıldır adalet aradığını ifade ederek, “Süleyman tüm Gever halkının şehididir. Katledilişinin ardından 7 yıl geçti ama katilleri bulunmadı. Anılarına daima sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. 

Anma, Aksu’nun kabrine karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

fygwcqtxoaettga.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.