Sudan'dan getirilen FETÖ sanığı tutuklandı

Sudan'dan getirilen FETÖ sanığı tutuklandı

MİT görevlilerinin Sudan'dan Türkiye getirdiği FETÖ sanığı Memduh Çıkmaz, mahkemede ifade verdi. Yorgun olduğu için daha sonra savunma yapacağını söyleyen Çıkmaz, tutuklandı.

Sudan’da, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Sudan Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi’nin gözaltına aldığı işadamı Memduh Çıkmaz, Türkiye’ye getirildi. FETÖ davasında yargılanan Çıkmaz, mahkemedeki ifadesinde yorgun olduğu için daha sonra savunma yapacağını söyledi. Çıkmaz’ın tutuklanmasına karar verildi.

Çorum’da açılan FETÖ davasında yargılanan ve Gülen cemaatinin “para kasası” olduğu iddia edilen işadamı Memduh Çıkmaz, MİT ile Sudan Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi’nin (NISS) ortak operasyonuyla gözaltına alındı. Sudan’daki işlemleri tamamlanan Çıkmaz, bu sabah saatlerinde Türkiye’ye getirdi.

İstanbul’da bulunan Memduh Çıkmaz, Çorum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ davasının duruşmasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

‘KAFAM ZONKLUYOR, DAHA SONRA SAVUNMA YAPMAK İSTİYORUM’

Çıkmaz, ifadesinde Çorum’da akaryakıt istasyonu ve tuğla fabrikası sahibi olduğunu, Sudan’da da bir tuğla fabrikasının ortağı olduğunu söyledi.

Mahkeme heyetinin “Terör örgütü yöneticiliği suçundan yargılanıyorsun. Ne diyeceksin?” sorusunu yanıtlayan Memduh Çıkmaz, 2 gündür uyumadığını belirterek, “Hakim bey, şu anda çok yorgunum, kafam zonkluyor. Hakkımdaki iddialardan bilgim yok. Avukatımla birlikte daha sonra savunma yapmak istiyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle, Çıkmaz’ın tutuklanmasına kararı verdi. Çıkmaz’ın, Çorum’a götürülmesi için de müzekkere yazılması kararlaştırıldı. (ÇORUM/DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.