Sudan’daki çatışmalarda 3 BM çalışanı öldü

Sudan’daki çatışmalarda 3 BM çalışanı öldü

Sudan'da çıkan çatışmalarda BM'ye bağlı Dünya Gıda Programı’nda görevli 3 personel yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.

Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalarda Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı’nda (WFP) görevli 3 personel yaşamını yitirdi.

WFP, Kuzey Darfur'da yer alan Kabkabiya kasabasında çıkan çatışmalarda üç WFP çalışanı öldüğünü ve 2 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Sudan’daki çalışmalarını geçici olarak askıya aldığını belirten WFP, yaptığı açıklamada, "Sudan'daki tüm tarafları, rolü bu krizde tüm taraflara yardımcı olmak olan Sudan'daki insani yardım çalışanlarının tarafsızlığına saygı duymaya çağırıyoruz.

"WFP, güvenlik durumunu gözden geçirirken faaliyetlerini geçici olarak durdurmak zorunda kaldı. Devam eden şiddetin işimiz ve hizmet verdiğimiz insanlar üzerinde ciddi bir etkisi var. Tüm tarafları, Sudan'da hayat kurtaran insani yardımın devam etmesini sağlayacak bir anlaşmaya varmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

BM'nin Sudan'daki özel temsilcisi Volker Perthes ise; yaptığı açıklamada, "Siviller ve insani yardım çalışanları hedef değil. Ayrıca, BM ve diğer insani tesislere mermi isabet ettiğine ve Darfur'un çeşitli yerlerinde BM ve diğer insani yardım tesislerinin yağmalandığına dair haberler beni son derece dehşete düşürdü. Bu tekrarlayan şiddet eylemleri, hayat kurtaran yardımın dağıtımını aksatıyor. Derhal sona ermeli” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.