Sudan’daki aşiret çatışmalarında ölü sayısı en az 220’ye yükseldi

Sudan’daki aşiret çatışmalarında ölü sayısı en az 220’ye yükseldi

Güney Sudan'da süren aşiret çatışmalarında ölü sayısı 220'ye yükseldi. Çatışmaların ciddi boyutlara ulaşması üzerine yetkililer Wad al-Mahi'de gece sokağa çıkma yasağı emri verdi ve çatışmaları durdurmak için asker görevlendirdi.

Etiyopya ve Güney Sudan sınırında bulunan Mavi Nil eyaletindeki çatışmalar, bu ay bir toprak anlaşmazlığı yüzünden yeniden alevlendi. Çatışmalar, Batı Afrika'da kökenleri olan Hausa halkı ile Berta topluluğunu karşı karşıya getiriyor.

Al Jazeere’nın haberine göre, kargaşa, siyasi kaos ve iç çatışmalardan kurtulamayan Sudan’ın sorunlarına Etiyopya sınırındaki Wad al-Mahi kasabasında geçen hafta Çarşamba ve Perşembe günleri tırmanan gerginlik de eklendi.

Mavi Nil Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Fath Arrahman Bakheit, yaptığı açıklamada, yetkililerin ölü sayısını en az 220 olarak belirlediğini fakat sağlık ekiplerinin çatışmaların yaşandığı yerlere ulaşamaması nedeniyle rakamın çok daha yüksek olabileceğini ifade etti.

Bakheit, açıklamasına ilk insani ve tıbbi konvoyun Cumartesi geç saatlerde Wad al-Mahi'ye ulaştığı bilgisine de ekledi.

Bahheit, “Bu tür çatışmaların kazananı olmaz” diyerek çatışmaların bir daha tekrarlanmamak üzer sona ermesini ve bir daha tekrarlanmamasını umduklarını fakat bu amaçlara ulaşmak için güçlü siyasi, güvenlik ve sivil müdahalelere ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.