Stoltenberg: NATO zirvesinde Türkiye'nin kaygıları da ele alınacak

Stoltenberg: NATO zirvesinde Türkiye'nin kaygıları da ele alınacak

NATO ülkelerinin liderleri Madrid'de bugün bir araya geliyor. Stoltenberg, Erdoğan'la NATO zirvesinde İsveç-Finlandiya kriziyle ilgili görüşeceğini söyledi, "Türkiye'nin kaygıları ele alınacak" dedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de bugün NATO'nun tarihi zirvelerinden biri gerçekleşecek. Ukrayna savaşıyla derinleşen küresel krizin yanı sıra birlik ülkeleri liderlerinin kritik başlıklarda görüşmeler yapması bekleniyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg zirve öncesi İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüştü. Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı çıkmasıyla ilgili kaygılarının zirvede ele alınacağını aktardı. 

Twitter hesabından da açıklama yapan Stoltenberg, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinistö'yle NATO zirvesinde görüşeceğini ifade etti. NATO Genel Sekreteri, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımıyla ilgili Türkiye'nin kaygılarını daha fazla ele almak için Madrid'de yapacağımız görüşmeleri dört gözle bekliyoruz. İsveç'in terörle mücadeledeki son adımlarını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Zirveye katılan NATO üyesi ülkeler şu şekilde: ABD, İngiltere, Almanya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Bulgaristan, Polonya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, Estonya, Letonya, Litvanya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Arnavutluk, Hırvatistan, Karadağ, Kuzey Makedonya, Yunanistan, Türkiye. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.