Stoltenberg, Erdoğan ile görüştü: İsveç, Türkiye ve NATO bir araya gelecek

Stoltenberg, Erdoğan ile görüştü: İsveç, Türkiye ve NATO bir araya gelecek

Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Stoltenberg, "İsveç taahhütlerini tamamlamıştır. 12 Haziran'da İsveç, Türkiye ve NATO bir araya gelecek" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile Dolmabahçe'de görüştü. Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve NATO yetkilileri de hazır bulundu. Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.

Stoltenberg, görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde basın açıklaması düzenledi. İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Stoltenberg, "İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki üçlü uzlaşıların altını çizmek istiyoruz. Bugün sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak mekanizmanın güçlü bir şekilde devam etmesi için anlaşmaya vardık" dedi. Stoltenberg, şöyle devam etti: "Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini ele aldık. İsveç Türkiye'nin endişelerini gidermek için adım attı. İsveç taahhütlerini tamamlamıştır. 12 Haziran'da İsveç, Türkiye ve NATO bir araya gelecek." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.