Steve Hanke'den Erdoğan'a 'enflasyon' çıkışı: Sahtekârlıktan başka bir şey değil

Steve Hanke'den Erdoğan'a 'enflasyon' çıkışı: Sahtekârlıktan başka bir şey değil

Johns Hopkins Üniversitesi ekonomi profesörü Steve Hanke, Türkiye'nin gerçek enflasyonunu yüzde 65 olarak ölçtüğünü belirterek, "RTE ve TCMB'nin sahtekârlığından başka bir şey değil" dedi.

ABD'nin saygın üniversitelerinden Johns Hopkins Üniversitesi'nin profesörlerinden ekonomist Steve Hanke, sosyal medya hesabından Türkiye'deki enflasyon oranına ilişkin değerlendirme yaptı.

Türkiye'nin gerçek enflasyon oranını ölçtüğünü söyleyen Hanke, "Türkiye'de yıllık enflasyonu yüzde 65,4 olarak ölçüyorum" dedi.

Hanke, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası'nın (TCMB) 'sahtekâr' olduğunu öne sürdü.

Steve Hanke'nin paylaşımı şöyle:

"Türkiye'nin yıllık enflasyonunu yüzde 65,04 olarak ölçüyorum. Bu arada basın, Erdoğan'ın kukla TCMB yetkililerinin kasım ayında verdiği yıllık enflasyon ise yüzde 21.31" ifadelerini kullanan Prof. Steve Hanke, "RTE ve TCMB'nin günlük sahtekârlığından başka bir şey değil."


TÜİK verilerine göre, kasım ayında enflasyon 3,51 artmıştı. TÜİK tarafından yıllık enflasyon oranı yüzde 21,31 olarak açıklanmıştı. Ancak Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), yaptığı değerlendirmelerde enflasyonun en az yüzde 50 seviyesinde olduğunu açıklamıştı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.