Sterk TV uydu değiştirdi

Sterk TV uydu değiştirdi

STERK TV’nin yayın yaptığı NİLSAT uydu şirketi, televizyonla sözleşmesine rağmen 30 Eylül itibariyle Sterk TV yayınını durdurma kararı aldı. Sterk TV yayınlarını Hot Bird uydusu üzerinden sürdürecek.

BRÜKSEL - NİLSAT uydu şirketi, Sterk TV’nin kendi uydusu üzerindeki yayınlarını durdurma kararı aldı. Sterk TV Yönetim Kurulu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Televizyonun Kürdistan, Ortadoğu, Kafkasya ve Avrupa’daki Kürtlere yönelik ve anadilde yayın yaptığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Türk devletinin baskılarına işaret etti.

Açıklamada, “ Yayınlarımız zengin haber ve programları yanında, Kürt dili üzerindeki asimilasyoncu ve inkarcı politikalara karşı dinamik bir işlev görmektedir. Bu işlevinden dolayı Türk devletinin çeşitli baskı ve saldırılarına maruz kalmakta ve farklı yöntemlerle engellenmeye çalışılmaktadır. Türk hükümeti bu politikalarına Avrupa devletlerine de ihraç etmektedir.

Düşünce, ifade ve basın özgürlüğü konusunda dünyanın en kötü ülkeleri sıralamasında birinciliği elinde bulunduran Türkiye, ülke dışında da bu saldırılarını sürdürmektedir” denildi.

YAYINLAR HOTBİRD UYDUSU ÜZERİNDEN DEVAM EDECEK

Televizyonun yayın yaptığı uydulardan biri olan NİLSAT’ın sözleşmelerine rağmen yayınlarını 30 Eylül itibariyle kesme kararı aldığını duyuran Yönetim Kurulu, bu kararı da aynı baskıların bir sonucu olarak değerlendirdi.

“Basın yayın ilkelerine, hukuka, sözleşme hükümlerine ve ticari ahlaka açıkça aykırı olan bu zorba uygulamaları kınıyoruz. Ancak basın ve ifade özgürlüğü yolundaki bağımsız çizgimizde sonuna kadar ısrarcı olacağımızı ve her ne şekilde olursa olsun izleyicimizle buluşma mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz” dedi.

Yönetim Kurulu, televizyon yayınının bundan böyle Hot Bird uydusu üzerinden yayın yapacağını açıkladı.

Sterk TV’nin yayını sürdüreceği frekans şöyle:

HOT BIRD 11.179 frekansı üzerinden SYMB RATE 27.500 - FEC ¾

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum