St. Pauli’den Amedspor’a dayanışma mesajı

St. Pauli’den Amedspor’a dayanışma mesajı

Anti faşist tutumlarıyla bilinen Almanya futbol takımı FC St. Pauli, Amedspor’a yönelik ırkçı saldırılar karşısında Amedspor’la dayanışma içinde olduğunu duyurdu.

1910 yılında Almanya'nın Hamburg kentinin St. Pauli semtinde kurulan ve 2. Bundesliga'da mücadele eden profesyonel futbol kulübü St. Pauli, dün (5 Mart) Bursaspor karşılaşmasında ırkçı saldırıya maruz kalan Amedspor'la dayanışma mesajı yayımladı.

St. Pauli'nin kurumsal Twitter hesabından saldırıyla ilgili şöyle yazıldı:

"Türkiye'den üzücü görüntüler. Dayanışma içinde selamlar Amedspor."

Kulüp ve taraftarları dünya kamuoyunda anti faşist tutumlarıyla tanınıyor.

St. Pauli taraftarları daha önce Gezi Direnişi'nde öldürülen Berkin Elvan'a atfen de pankart açmıştı.

Suriyeli mültecilerle ilgili kampanyalar yürüten St. Pauli tribünleri, "Refugees Welcome" (Mülteciler Hoş Geldiniz) kampanyasının da öncülerinden.

Ne olmuştu?

5 Mart'ta oynanan Bursaspor-Amedspor maçı öncesi, bir grup Bursaspor taraftarı Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde ırkçı sloganlar atarak Mehter Marşı okudu.

Maçtan önce başlayan saldırılar sahada da devam etti ve sahada da "Beyaz Toros" ile "Yeşil" kod adıyla da anılan Mahmut Yıldırım'ın pankartları açıldı.

bianet'e konuşan Amedspor Kulübü Başkanı Selahattin Yıldırım, "Oyun boyunca sahaya bıçak, mermi, demir, su şişesi dahil bir dizi cisim atıldı, hakem resmen birinin ölmesini bekledi, hiçbir şekilde oyunu durdurmadı," dedi. 

Saldırılarda bazı Amesporlu futbolcu ve taraftarlar yaralandı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.