Sri Lanka ağır ekonomik krizle karşı karşıya: Okullarda kağıt kıtlığı nedeniyle sınavlar ertelendi

Sri Lanka ağır ekonomik krizle karşı karşıya: Okullarda kağıt kıtlığı nedeniyle sınavlar ertelendi

Sri Lanka tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini geçirdiğini duyururken kağıt kıtlığı nedeniyle bazı okullarda sınavlar erteleniyor, günde 7,5 saati bulan elektrik kesintileri uygulanıyor.

Güneydoğu Asya'da ada ülkesi Sri Lanka tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya. Ülkede kağıt kıtlığı nedeniyle bazı okullarda sınavların ertelendiği açıklandı.

Ülke basınındaki haberlere göre, Sri Lanka'nın Batı Eyaleti'ndeki 9, 10 ve 11'inci sınıfların yıl sonu sınavları ertelendi. Batı Eyaleti Eğitim Müdürü Priyantha Srilal Nonis, kağıt kıtlığı nedeniyle sınav kağıtlarının basılamayacağını bu nedenle söz konusu sınavların ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

HİNDİSTAN'DAN 1 MİLYAR DOLAR KREDİ

Ülkenin döviz rezervlerinin azalması nedeniyle petrol ve petrol ürünleri başta olmak üzere çok sayıda ithal ürün temin edilemiyor. Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) da kredi talebinde bulunmuş, 17 Mart'ta Hindistan'dan 1 milyar dolar kredi alınması konusunda anlaşıldığını duyurmuştu.

Ülkede yakıt kıtlığı nedeniyle 22 Şubat’tan bu yana günde 7,5 saati bulan elektrik kesintileri uygulandığı da açıklanmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.