Spor organizasyonlarına korona virüsü engeli

Spor organizasyonlarına korona virüsü engeli

Korona virüsüne yönelik önlemler kapsamında başta futbol olmak üzere pek çok spor organizasyonda seyirciler yer almayacak. Almanya Buz Hokeyi Ligi 2019-2020 sezonu da şampiyon belirlenmeden sonlandırıldı.

Korona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla çok sayıda ülkede spor müsabakalarına seyirci alınmamasına karar verildi.

Avusturya’da 1’inci ve 2’inci liglerine ara verildi. Almanya’da ise Buz Hokeyi Ligi sezonu sonlandırılırken bu sezon şampiyon belirlenmeyecek. Korona virüsü nedeniyle spor organizasyonlarında alınan önemler şöyle:

  • Avusturya’nın LASK kulübü ile İngiltere temsilcisi Manchester United arasında 12 Mart Perşembe günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçına seyirci alınmayacak. Aynı gün yapılacak Inter-Getafe ve Olympiakos-Wolverhampton maçlarının da artan sağlık endişeleri sebebiyle boş tribünlere karşı oynanması kararlaştırılmıştı.
  • Wolfsburg Kulübü, UEFA Avrupa Ligi’nde 12 Mart Perşembe günü Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile oynanacak karşılaşmaya seyircilerin alınmayacağını açıkladı.
  • Almanya ile İtalya a milli futbol takımları arasında 31 Mart’ta yapılacak hazırlık maç da korona virüsü sebebiyle seyircisiz oynanacak. Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Genel Sekreteri Friedrich Curtius, her gün ilgili kurumlarla temasta olduklarını belirterek, “Sağlık her şeyin üstündedir” dedi.
  • Bundesliga’nın (Almanya 1’inci) 26’ncı haftasındaki Köln-Mainz 05, Borussia Dortmund-Schalke 04 ve Werder Bremen-Bayer Leverkusen karşılaşmasının da seyircisiz oynanacağı belirtildi. Bayern Münih ve Augsburg’un iç sahadaki maçlarına da 18 Nisan’a kadar seyirci alınmayacak.
  • Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, 1’inci ve 2’nci liglerdeki maçlara 15 Nisan’a kadar seyirci alınmayacağını duyurdu.
  • Cezayir’de de futbol ligi maçlarına taraftarların alınmayacak. Cezayir Sağlık Bakanı Abdurrahman bin Buziyd, “Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, resmi olarak stadyumlar dahil insanların toplanacağı organizasyonlara engel olunması talimatı verdi. Futbol ligi maçları da seyircisiz oynanacak” dedi.

AVUSTURYA’DA 1’İNCİ VE 2’NCİ LİGE ARA VERİLDİ

  • Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri play-off turunda Slovakya ile İrlanda Cumhuriyeti arasında 26 Mart’ta yapılacak karşılaşma, seyircisiz oynanacak. Hafta başında Slovakya hükümeti, korona virüsü salgını sebebiyle 14 gün boyunca ülkedeki tüm spor aktivitelerini yasaklamıştı.
  • Portekiz’de futbol maçları, yeni tip korona virüsü nedeniyle seyircisiz oynanacak. Portekiz Futbol Federasyonu, profesyonel liglerdeki karşılaşmalara seyirci alınmayacağını, amatör futbol maçlarına ise en fazla 5 bin kişinin girebileceği açıkladı.
  • Virüsün yayılması Avusturya’daki spor etkinliklerini de olumsuz etkiledi. Hükümetin aldığı tedbirler doğrultusunda 1’inci ve 2’nci liglerdeki müsabakalara 2 hafta ara verildi.

İSPANYA’DAKİ MAÇLARA GAZETECİLER DE ALINMAYACAK

  • İspanya Sağlık Bakanı Salvador İlla, futbol ve basketbol 1’inci ve 2’inci lig maçları ile tüm uluslararası müsabakaların seyircisiz oynanacağını açıkladı. Bu arada, İspanya’daki futbol maçlarına gazetecilerin de alınmayacağı duyuruldu.
  • Bosna Hersek Futbol Federasyonu da 2 hafta boyunca tüm futbol maçlarının seyircisiz oynanacağını açıkladı.
  • Arnavutluk Futbol Federasyonu tüm müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verdi.
  • Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipçe, ülke genelinde 30 gün boyunca tüm spor müsabakalarının seyircisiz oynanacağını duyurdu. Bu kapsamda, Kuzey Makedonya ile Kosova arasındaki UEFA Uluslar Ligi play-off maçı da seyircisiz oynanacak.
  • Polonya 1’inci Futbol Ligi maçları yeni bir duyuru yapılana kadar seyircisiz oynanacak. Polonya Milli Futbol Takımı’nın, 27 Mart’ta Finlandiya ile Wrocław, 31 Mart’ta ise Ukrayna ile Chorzow kentlerinde yapacağı dostluk karşılaşmalarına da seyirci alınmayacak.

ALMANYA BUZ HOKEYİ LİGİ SONLANDIRILDI

  • Almanya’da salgın sebebiyle Buz Hokeyi Ligi’nde (DEL) 2019-2020 sezonu, şampiyon belirlenmeden sonlandırıldı. DEL’in internet sitesinden yapılan açıklamada, sezon erken bitirildiği için bu yıl Almanya şampiyonunun belirlenmeyeceği, Avrupa Kupası’nda Almanya’yı play-off karşılaşmaları öncesindeki turu birinci bitiren Red Bull Münih ile Adler Mannheim, Straubing Tigers ve Eisbaeren Berlin’in temsil edeceği belirtildi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.