Sözlü saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Acısına vermek gerekir

Sözlü saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Acısına vermek gerekir

Adıyaman'da dua ederken bir kişinin sözlü saldırısına uğrayan Kılıçdaroğlu "Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, acısına vermek gerekir. Benim hakkım varsa ben helal ettim" dedi.

Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Maraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman'da bulunan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, depremde hayatını kaybedenler için mezarlığa karanfil bırakıp dua ettiği sırada bir kişi "Bu, Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna ne Fatiha okutuyorsun" diye bağırdı. Mezar başındaki pek çok kişi, bağıran kişiye "Terbiyesizlik yapma" diyerek tepki gösterdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu olaydan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  

"Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim." 

 

'BİZİ TAKİP EDEN BİR GRUP'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlü saldırının, depremzedelerin sorunlarını gölgelemek için yapıldığını söyledi.

Halk TV'den Fırat Fıstık'a konuşan Özel, “Bu büyük acının yaşandığı kentte bayramın birinci gününü geçirmek istedi. Geldiğimizde Adıyaman’da isimleri belli olmayan, numaralarla defnedilen depremzedeleri ziyaret ettik. Kameraları görenler 'Nerede bu devlet' diye sordular. Orada o kadar çok 'Neredeydiler' denildi ki, bizi takip eden, özellikle belki 10 metre takip eden bir grup… Varlığının farkındaydık, bizi izlediğini görüyorduk ama ne yaptığını görmüyorduk. Depremzede insanları görünce oranın gündemini başka bir noktaya getirmek için mezar başına dolaştılar. Sizin de gördüğünüz görüntülerde Fatiha okunmasına ilişkin oradan o yakışıksız söylem geldi. Biz işin o kısmıyla hiç meşgul değiliz" dedi. 

'KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI YAPILAN PROVOKASYONU KINIYORUZ'

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bayramı idrak ettiğimiz böyle bir günde Adıyaman’da, Sn. Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan provokasyonu kınıyoruz. Böyle bir tutum ne dinimizin ne de kadim kültürümüzün bir parçası olabilir. Maalesef uzun zamandır dikkat çektiğimiz üzere, bu ve benzeri olaylar, bizzat siyasi iktidar eliyle ülkemizin getirildiği zehirli kutuplaşmanın somut örnekleridir. İşte bu sebeple 14 Mayıs, ülkemizin yeniden barış ve huzur temelinde yükselebilmesi bakımından da tarihi bir kırılma anı olacaktır. Biz İYİ Parti olarak sevgi ve hoşgörü temelinde saygılı bir Türkiye’yi hedefliyoruz ve hiçbir ayrım gözetmeden tüm vatandaşlarımızla birlikte bunu başaracağız. Kamuoyuna saygılarımızla." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum