Soylu'ya SAADET itirazına 28 ay hapis talebi

Soylu'ya SAADET itirazına 28 ay hapis talebi

Soylu'nun Üsküdar'daki seçim konuşmasında Saadet Partisi'ne yönelik suçlamalarına tepki gösteren iki kişi hakkında 2'er yıl 4'er aya kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Üsküdar’da konuşma yaptığı sırada hakaret ettikleri iddiasıyla 2 kişi hakkında, ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçlamasıyla 2 yıl 4’er aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Mart’ta Soylu’ya Üsküdar’da konuşma yaptığı sırada itiraz ettikleri için gözaltına alınan ve sevk edildikleri hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Rıdvan Çamlıca ve Yıldıray Çamlıca hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, iki kişinin, halka hitaben konuşma yapan Soylu’yu hedef alarak hakaret içerikli bağırdıkları iddia edildi.

İddianamede, sanıkların alınan savunmalarında, Soylu’nun Saadet Partisi’ne ilişkin söylemlerine karşı çıktıklarını, ancak hakaret içerikli sözler söylemediklerini belirttikleri belirtildi. Olaya tanık olan 3 polis memurunun ise sanıkların Bakan Soylu’ya hitaben hakaret içeren sözler söylediklerini beyan ettikleri anlatıldı.

İki kişinin bu şekilde üzerilerine atılı ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçunu işledikleri öne sürülen iddianamede, her iki sanığın 3 ay 15 günden 2 yıl dörder aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianame gönderildiği Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.