Soylu'dan talimat: İl tanıtımı düzenleme yetkisi belediyelerden alındı

Soylu'dan talimat: İl tanıtımı düzenleme yetkisi belediyelerden alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, il tanıtımlarını düzenleme yetkisini belediyelerden alıp valiliklere verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla il tanıtım günlerini düzenleme yetkisi belediyelerden alındı. Gerçek Gündem’den Fırat Fıstık’ın haberine göre bu yetki valiliklere devredildi.

Süleyman Soylu tarafından valiliklere gönderilen yazıda "son dönemlerde valilikler ve il kültür ve turizm müdürlükleriyle irtibata geçilmeden ilin genelini ilgilendirecek il tanıtım günlerinin yapıldığı" belirtilirken, "bu durumun dağınıklığa ve kaynak israfına yol açtığı" savunuldu.

'HİÇBİR FAALİYETE İZİN VERİLMEYECEK'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) başlatılan ‘terör’ soruşturmasının ardından alınan bu kararla birlikte, tanıtım günleri valiler başkanlığında toplanan İl Tanıtma ve Geliştirme Kurulu tarafından değerlendirilecek ve gerçekleştirilecek. Bakan Soylu tarafından verilen talimatta açık bir şekilde valilerin başkanlığında toplanan İl Tanıtma ve Geliştirme Kurulu tarafından ele alınıp yapılması kararlaştırılmayan hiçbir faaliyetin il tanıtım günleri adıyla gerçekleştirilmesine izin verilmemesi gerektiği belirtildi. Çalışmaların tüm aşamalarında artık valiliklerden izin alınacak, gerekli şartları taşımayan hiçbir etkinliğe izin verilmeyecek.

'TAMAMEN SİYASİ BİR KARAR'

İl tanıtım günleri, illerin tarihi, kültürel, folklorik değerlerini büyükşehirlerde yaşayanlara duyurmayı, bölgesel ya da ulusal düzeyde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. İstanbul’da uzun süredir düzenlenen etkinliklerin ev sahipliğini İBB yapıyordu.

En son kasım ayında Yenikapı’da Sivas, Maltepe’de Çorum il tanıtım günleri düzenlenmişti. Kararı değerlendiren İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Tamamen siyasi bir karar. İBB ile vatandaşların bir araya gelmesini engellemeye çalışıyorlar. İBB ile vatandaşın arasını açmaya çalışıyorlar, başka bir şey değil” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.