Soylu: Türkiye'de uyuşturucunun 4'te 3'ü Van, Hakkari ve Ağrı illerinde yakalanıyor

Soylu: Türkiye'de uyuşturucunun 4'te 3'ü Van, Hakkari ve Ağrı illerinde yakalanıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'ye giren uyuşturucunun 4'te üçünün Hakkari, Van ve Ağrı illerinde yakalandığını söyledi.

Soylu, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında düzenlenen, "105-110'uncu Dönem Mülki İdare Amirleri Eğitimi" programında yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadele operasyonları sonucunda uyuşturucu rotalarının değiştiğini belirterek, "Bizim üzerimizden geçen eroin rotalarından biri olan Balkan rotası kendisini Akdeniz rotasına kaydırmak zorunda kaldı" dedi.

Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonlarını gerçekleştirdiklerini savunan Soylu, "Bu ülkede uyuşturucunun 4'te 1'i doğuda yakalanırken, şimdi 4'te 3'ü sadece Van, Hakkari ve Ağrı illerinde yakalanıyor. Yani Türkiye'ye girer girmez yakalanıyor. Bu operasyon başarılı bir şekilde devam ediyor. Uyuşturucu rotaları değişti. Bizim üzerimizden geçen eroin rotalarından biri olan Balkan rotası kendisini Akdeniz rotasına kaydırmak zorunda kaldı" dedi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.