Soylu, HDP üzerinden AYM'yi hedef aldı: Alacağı kararın hükmü yok

Soylu, HDP üzerinden AYM'yi hedef aldı: Alacağı kararın hükmü yok

İstanbul'da katıldığı sahur programında konuşan İçişleri Bakanı Soylu "Diyarbakır Anneleri HDP'yi kapattı, Anayasa Mahkemesinin alacağı kararın hiçbir hükmü yoktur" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu sahur programına katıldı.

Halkların Demokratik Partisi  (HDP) kapatma davası üzerinden Anayasa Mahkemesini hedef alan Soylu, “Size bir şey söyleyeyim. Diyarbakır Anneleri HDP'yi kapattı Allah'ın izniyle. Anayasa Mahkemesinin alacağı kararın hiçbir hükmü yoktur. Anayasa Mahkemesi'nden önce Diyarbakır anneleri oturdular, HDP binasının önünde HDP'yi seçime sokmadılar. Şimdi ne yapacak?” dedi.

Kılıçdaroğlu ve LGBTİ+'ları da hedef aldı

Soylu konuşmasında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve LGBTİ+'ları da hedef aldı:

“Biz bu seçimi bu milletimizin bu yüksek verasetiyle öyle güçlü kazanacağız ki, bu millet Kemal’e de bay bay diyecek. Bize gitsinler diyorlar, biz gideceğiz de kim gelecek. Aile yapımızı bozmak isteyen her belediyede acaba bir LGBT bürosu kursak da bu milletin aile yapısını bozsak diye çaba harcayan ve özellikle LGBT’lilere karşı yapılacak her şeye iktidara gelin yasak getireceklerini ifade edenler, o zaman önce kendi evinden başla kardeşim.

"Bu milletin huzuruyla, ailesiyle, aile yapısıyla ne uğraşıyorsun? Kendi evinden başla, madem aynı cinlerin evliliğini istiyorsun? Kendi evinden başla. Bu milletin başına niye musallat oluyorsun? Müslümanlığımıza, inancımıza, değerlerimize, milliyetimize, geleneğimize niye musallat oluyorsun? Madem bu işe bu kadar meraksın, hadi belediyelere yapsalardı. Biz gideceğiz, bu LGBT’ciler gelecek, aynı cinslerin evlenmesini isteyenler gelecek."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.