Soylu: En ağır şekilde ceza alacaklar

Soylu: En ağır şekilde ceza alacaklar

İçişleri Bakanı Soylu, cemevlerine yönelik saldırıları “planlı provokasyon” olarak tanımladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Muharrem Ayının birinci gününde 3 Cemevine yönelik alçakça provokasyona dair elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek, birliğimizi hedef alan bu 'Planlı Provokasyon' en ağır şekilde cezalandırılacaktır” dedi.

Ankara’da Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi’ne, Ege Mahallesi Şah-ı Merdan Cemevi’ne, Gökçebel Köy Derneği’ne Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na Cumartesi günü (30 Temmuz ) eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na yapılan bıçaklı saldırı sonucunda yaralanan bir kadın hastaneye kaldırıldı. Ayrıca Alevi örgütlerinin kapılarına taşlı saldırı gerçekleşti.

Konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu şunları söyledi:

“3 gün önce, Eski Türkiye’nin bir alışkanlığı ile karşılaştık... Muharrem Ayının birinci gününde 3 Cemevine yönelik alçakça provokasyona dair elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek birliğimizi hedef alan bu "PLANLI PROVOKASYON" en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.