Soylu Diyarbakır'da: Fukaralıkla zenginlik, kibirle tevazu arasında bir sınavdayız

Soylu Diyarbakır'da: Fukaralıkla zenginlik, kibirle tevazu arasında bir sınavdayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da konuştu: "Biz bu dünyayı bir imtihan dünyası olarak görüyoruz. Fukaralıkla zenginlik arasında, tevazu ile kibir arasında hep beraber bir sınavdayız."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Geçmişin bize oluşturduğu açığı birlikte kapatarak güçlü bir ülkeye hep beraber adım atmalıyız. Burada en fazla açık Doğu ve Güneydoğu'daydı. Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu iradeyle beraber hızla koşarak bu açık kapanıyor. 20 yıldır bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye yanlış istikamet göstermedi" dedi.

Diyarbakır’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaymakamlarla ‘Planlama ve Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi. Bakan Soylu, daha sonra beraberindekilerle Çüngüş ve Çermik ilçelerine geçerek esnafı ziyaret etti, AK Parti ilçe teşkilatlarında da partililerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 15 Ekim'de Diyarbakır'ı ziyaret edeceğini Soylu, yaptığı konuşmada "Biz bu dünyayı bir imtihan dünyası olarak görüyoruz. Makam, mevki ile hiçlik arasında, fukaralıkla zenginlik arasında, yoklukla varlık arasında, tevazu ile kibir arasında hep beraber bir sınavdayız" diye konuştu.

'ETRAFIMIZDAKİ BÜTÜN COĞRAFYAYA HUZUR VERECEĞİZ'

DHA'nın aktardığına göre Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'de terörün değil huzurun hakim olduğunu öne süren Soylu, bu huzuru hep beraber yaşadıklarını anlattı.

Bugünkü huzur ve üretimin artarak devam edeceğini savunan Soylu, çocuk ve gençlerin de geleceğe ümitle bakmasının ve insanların kendilerini ifade etmesinin daha fazla artacağını öne sürdü. Soylu, "Hiç kimsenin 'Ben Kürt'üm, ben Türk'üm, ben dindarım, ben Alevi'yim, ben Sünni'yim' demekten korkmadığı bir Türkiye sadece bu topraklarda değil, etrafımızdaki coğrafyada Amerika'nın, Avrupa'nın kurduğu oyunu da mağlup edecek, huzuru, birliği, kardeşliği, zenginliği hep beraber oluşturacağız. Suriye'de Şam'a da Irak'taki Bağdat'a da etrafımızdaki bütün coğrafyaya huzuru vereceğiz. Amerika ve Avrupa'nın, onların getirdiği bu halden onları kardeşleri olarak çekip çıkaracağız" diye konuştu. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.