Soylu: Demirtaş teröristtir, kararın hiçbir anlamı yoktur

Soylu: Demirtaş teröristtir, kararın hiçbir anlamı yoktur

HDP Eş Genel Başkanı iken tutuklanan Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gerektiği yönündeki AİHM kararına İçişleri Bakanı Süleyman Soyu şu yorumu yaptı: "Demirtaş teröristtir. Boşlukta bir karar. Hiçbir anlamı yok"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gerektiği yönündeki kararı için "Hiçbir anlamı yok" dedi.

Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü İl Emniyet Müdürleri ile video konferans yöntemiyle yıllık değerlendirme toplantısına katılan Soylu, 3 bin 251 personelin katılımıyla Yıldırım Bestler-17 Operasyonu'nun başladığını açıkladı. Soylu toplantıda, AİHM'nin kararıyla ilgili de konuştu: 

'KENDİLERİNE AKIL, NİZAM DİLİYORUM'

“Kusura bakmasınlar Avrupa bugün gırtlağına dayanmış bıçağın farkında değil. Tehlikenin farkında değil. Kendilerine akıl, nizam diliyorum. Alacaklarını da zannetmiyorum. Avrupa'nın içinde gözlerini Türkiye-Müslüman düşmanlığı bürümüş. Dönüp kendilerine gelmelerini elbette bekliyoruz. 'mış gibi' uyguladıkları evrensel kurallara yapmalarını diliyorum. Demirtaş teröristtir. AİHM’in almış olduğu karar, boşlukta bir karardır. Hiçbir anlamı yoktur. Çok net ve açıktır. Türkiye’nin hukuk sisteminin, idari yapısının yıllardır şahit olduğu bu hâli Türkiye düşmanlığı üzerinden sergileyen Avrupa temizleyemez, temizleyemeyecektir” diye konuştu.

ERDOĞAN KARARA UYULMAYACAĞI SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, dün partisinin grup toplantısında AİHM’in kararına ilişkin, “AİHM, bizim mahkemelerimizin yerine geçecek şekilde karar veremez. Sadece burada verilen kararlar mahkemelerimizce değerlendirilir” yorumunda bulunarak, kararı uygulamayacaklarının sinyalini vermişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum