Soylu: 14 Mayıs siyasi darbe girişimidir

Soylu: 14 Mayıs siyasi darbe girişimidir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “15 Temmuz fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir” dedi.

İçişleri Bakanı ve AK Parti'nin İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, 15 Temmuz'u 'fiili', 14 Mayıs'ın ise 'siyasi' darbe girişimi olarak nitelendirdi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ziyaretinde konuşan Soylu, 15 Temmuz darbe girişimi ile 14 Mayıs seçimlerini kıyasladı, 15 Temmuz'un halkın sokağa dökülmesiyle başarısız olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. Şimdi burada söylüyorum. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve net. 14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler. Biz Türkiye'yi az düşünüyor, Amerika'nın başındaki zat çok düşünüyorsa bizim söylediklerimiz yanlıştır. Ama biz Türkiye'yi hakikaten düşünüyor, Amerika'nın başındaki zat da Amerika'yı çok düşünüyorsa söylediklerimiz doğrudur. Olay bu kadar net, bu kadar açıktır.

"Bütün birikimimizi ortaya koymalıyız"

14 Mayıs'ta yapılacak seçimin kolay bir seçim olmadığını belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu seçim, herkesin bütün müktesebatını ortaya koyduğu bir seçimdir. Bu seçim, herkesin bütün birikimini ortaya koyduğu bir seçimdir. Ben size söyleyeyim. Onun için bütün birikimimizi ortaya koymalıyız. Ben koymaya çalışıyorum. Hayatımda ne kadar, nereye dokunmuşsam, her birini harekete geçirmeye çalışıyorum. Çünkü bu bizim şahsi meselemiz değildir. Bu sadece bizim memleketimizin meselesi de değildir. Biz, 2016 seçimlerinde 'memleket meselesi' diye girdik. Hatta parti bir kampanya yaptı, ben o kampanyanın dışında aday olduğum Trabzon'da 'memleket meselesi' diye bir kampanyaya çıktı. Sonra bütün memlekete yayıldı o 'memleket meselesi' kampanyası. Soylu ayrıca, "Ama bu mesele alem-i İslam'ın meselesidir. Bu mesele mazlumların meselesidir. Bu mesele önümüzdeki yüzyılların meselesidir. Bu mesele etrafımızdaki coğrafyanın meselesidir. Bu mesele dünyaya yeniden nizam verip vermeme meselesidir" diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.