Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini savcılığa verdi

Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini savcılığa verdi

AK Parti Grup Baskanvekili Akbasoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun, 'mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi'nin ismini savclığa verdiğini söyledi.

"Mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi" polemiği devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, bu siyasetçinin adını savcılığa ilettiği öğrenildi.

AK Parti Grup Baskanvekili Muhammet Akbasoğlu Meclis Genel Kurulu'nda bu yöndeki sorulara, "Biliyorsunuz, Meclis Başkanımız, tarafından Sayın Soylu'ya yazılan mektup için; CHP'nin talebi üzerine, ya adli mercilere veya TBMM'ye bildirilmesiyle ilgili kendisine bir yazı yazdığını söylemişti. Sayın Soylu adli mercilere açıklamış zaten. Dolayısıyla bu mektubun gereği de yerine gelmiş" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu dün Meclis Başkanı Mustafa Şentop'u ziyaret etmiş, görüşme 1.5 saat sürmüştü. Edinilen bilgiye göre Soylu bu görüşmede 10 bin dolar alan siyasetçinin mevcut milletvekillerinden biri olmadığı bilgisini verdi.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in açıklamalarının ardından katıldığı Habertürk TV yayınında, “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” açıklamasında bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa 'Acaba o da mı alıyor' diye sorulur" demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da "Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu. Bunu açıklayacak kişi ben değilim muhatabıdır" yanıtını verdi ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması için" bir mektup yazdığını açıkladı. Mektupta, “Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi” istenmişti.

Görüşmede Soylu'nun Şentop'un mektubuna yanıt verip vermediği, 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini Meclis Başkanı Şentop ile paylaşıp paylaşmadığı ise merak konusu oldu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.