Soyer, İzmir'de görevi devralıyor

Soyer, İzmir'de görevi devralıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak girdiği seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, mazbatasını aldı.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 58,01 oyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, mazbatasını bu sabah aldı.

Sabah saatlerinde Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte İzmir İl Seçim Kurulu’na giden Soyer’in bugün düzenlenecek törenle belediyeyi devralacağı belirtildi.

Mazbatasını, alan Soyer, ‘’Tarihi milattan önce 6500 yıl öncesine giden 8500 yıllık bu şehirde belediye başkanı olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bugün aynı zamanda efsanevi belediye başkanı rahmetli Ahmet Piriştina’nın doğum günü. Kendisini saygıyla anıyorum. Bana oy veren , vermeyen herkesin bu kentte daha büyük bir gururla yaşaması için, bu kenti daha ileriye taşımak için canla başla ve aşk ve çalışacağım.‘’ diye konuştu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Mustafa Tunç Soyer 1 milyon 338 bin 40, AK Parti adayı Nihat Zeybekci 886 bin 669 oy almış, yüzde 58,01 oyla İzmir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tunç Soyer olmuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.