Sosyal medyada 'Şal u Şapik' tepkisi

Sosyal medyada 'Şal u Şapik' tepkisi

İç Güvenlik Paketi'nin bazı maddelerinin kabul edilmesiyle Kürtlerin yöresel kıyafetleri olan 'Şal u Şepik' kıyafetlerinin yasaklanmasına, Kürt sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

HABER MERKEZİ - TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 'İç Güvenlik Paketi'ne tepkiler sürüyor. Yoğun tartışmalar ve kavgalar arasında süren paketin görüşmelerinde muhalefet partilerinin direnişine rağmen 16 madde AKP oylarıyla kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında Kürtlerin yüzyıllardan beri giydiği yöresel kıyafetlerin yasaklanması da var. Günlük giyimde sık kullanılmayan ama düğün, nişan gibi özel günlerde özellikle gençlerin sık giydiği 'Şal u Şepik' kıyafetlerin örgüt üniforması sayılması ve 3 yıla kadar hapis cezası ile yasaklanması, sosyal medya kullanıcılarının tepkisine neden oldu.

Özellikle Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal medya kullanıcıları, 'Şal u Şepik' giydikleri fotoğrafları paylaşıp profil resmi yapmaya başladılar. Hükümetin yöresel kıyafetleri yasaklamasının demokratik olmadığını belirten kullanıcılar, yöresel kıyafetleri giymekten vazgeçmeyeceklerini kaydettiler.

Tepki gösteren kullanıcılardan bazıları:

-2-001.jpg

-1-001.jpg

-3.jpg

-4.jpg

i-5-010.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum