Son İstanbul anketi: DEM Parti dengeleri belirliyor

Son İstanbul anketi: DEM Parti dengeleri belirliyor

MetroPOLL’ün son anketine göre İmamoğlu ile Kurum arasında 3.3 puanlık bir fark açılırken DEM Parti adayı Beştaş üçüncü sırada yer aldı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında MetroPOLL’ün İstanbul’daki son anketinin sonuçlarını aktardı. Kurum ile İmamoğlu arasındaki oy farkı az oranlarla değişkenlik gösterirken, MetroPOLL’ün son anketinde aradaki fark 3.3 puan olarak ölçüldü.

Metropoll Araştırma tarafından gerçekleştirilen İstanbul Anketi sonuçlarına göre, İstanbul seçmeninin tercihleri netlik kazanmaya başladı.

Ankete göre, İstanbul’da yapılacak olan büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra öne çıkan isimler ve aldıkları oy oranları şu şekilde belirlendi:

Ankete katılan İstanbul seçmenlerinin %43,5’i tercihini CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu‘ndan yana kullandı.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ise %40,2 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı.

Diğer adaylar arasında ise;

  • DEM Parti’nin eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni %6,1,
  • İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu %3,1,
  • Zafer Partisi’nin adayı Azmi Karamahmutoğlu %2,5 ve
  • Yeniden Refah Partisi’nin adayı Mehmet Altınöz %2,3 oy oranlarına sahip oldu.

 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.