Son anket: Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı geçti

Son anket: Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı geçti

Artıbir Araştırma Şirketi'nin “Bu pazar seçim olsa aşağıdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz” sorusuna katılımcıların çoğunluğu “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu” yanıtı verdi.

Artıbir Araştırma Şirketi, Türkiye genelinde 1500 katılımcıyla birlikte gündem araştırması yaptı.

Cumhuriyet gazetesinden Şeyda Öztürk'ün haberine göre; araştırmada “Bu pazar seçim olsa aşağıdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 43,6'sı 'Kemal Kılıçdaroğlu' yanıtını verdi.

Katılımcıların yüzde 39,4'ü de 'Recep Tayyip Erdoğan' dedi.

Yüzde 17’lik kesim ise 'kararsız' olduğunu söyledi.

 'Sizce Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmalı mı?' sorusuna ise yüzde 57,8 'evet', yüzde 30.4 'hayır' derken 11,8 ise 'kararsız' cevabını verdi.

Katılımcılara 'Sizce Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olmalı mı?' sorusu da soruldu. Katılımcıların yüzde 30,2’si 'evet' derken yüzde 56,3’ü de 'hayır' yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 13,5’i ise 'kararsız' yanıtını verdi.

Ankette, 'İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayı onaylıyor musunuz?' sorusu soruldu. Ankete katılanların yüzde 72,6’sı 'hayır', yüzde 18,3’ü 'evet' derken yüzde 9,1’i ise 'fikrim yok' dedi.

 Ankette CHP seçmeninin adaylara oy verme eğilimi de soruldu. Yüzde 61,5’lik kesim Kemal Kılıçdaroğlu derken yüzde 24,3 Ekrem İmamoğlu, yüzde 14,2 ise Mansur Yavaş yanıtını verdi.

Katılımcılara yöneltilen 'Bu pazar genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?’ sorusunda ise,

AK Parti diyenler yüzde 30,6

CHP diyenler ise yüzde 28.1 oldu.

İYİ Parti yanıtını verenler yüzde 14,3

HDP diyenler yüzde 11,9

MHP ise yüzde 6,1 oldu

Katılımcıların 8,9’luk bir kısmı ise diğer partilere oy vereceklerini söyledi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.