Son 6 ayda 2 bin 412 doktor istifa etti

Son 6 ayda 2 bin 412 doktor istifa etti

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine verilen cevaba göre, 10 Mart-8 Eylül arasında 858 uzman olmak üzere toplam 2 bin 412 hekim istifa etti.

Korona virüsüne karşı yürütülen mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarının ne kadar yıprandığı rakamlara yansıdı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır geçen eylül ayında, Covid-19 salgınında istifa eden ve rapor alan doktor sayılarını öğrenmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Gelen yanıtta; 10 Mart 2020 ile 8 Eylül 2020 tarihleri arasında 858 uzman tabip, 144 asistan ve bin 410 tabip olmak üzere toplam 2 bin 412 hekimin istifa ettiği açığa çıktı. Yanıtta, 487 uzman tabip, 31 tabip ve 4 diş hekiminin de özel hastanelere geçiş yaptığı bilgisi yer aldı. Öte yandan 'rapor alan tabiplere ilişkin istatistiki bilgilerin bulunmadığı' da ifade edildi.

CHP Milletvekili Tacettin Bayır yaptığı açıklamada “'Bu riskli hastalık taşıyan doktorlarımız, rapor verilmediği için mi istifa etti’ sorusu aklımıza geliyor. Doktorların raporlu olmasına izin verilmemesinden kaynaklı hastalığa yakalanan doktor sayısı var mı merak etmekteyim” dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.