Son 24 saate 248 Filistinli öldürüldü

Son 24 saate 248 Filistinli öldürüldü

İsrail son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 248 Filistinliyi öldürürken, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi de “Gazze Şeridi’ne gireceğiz” açıklaması yaptı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze Şeridi’ne yönelik karadan saldırıya işaret ederek, “Gazze Şeridi’ne gireceğiz” dedi. İsrail ordu sözcülüğünün paylaştığı görüntülere göre, Halevi, İsrail ordusunun “Golani Tugayı” askerlerine seslendi. Halevi, konuşmasında, “Gazze Şeridi'ne gireceğiz. Hamas'a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceğiz. Ayrıca, iki hafta önce cumartesi günü (7 Ekim) gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin görüntülerini ve sahnelerini de aklımızda tutacağız” ifadelerini kullandı.

Halevi, “Gazze karmaşık, Gazze aşırı kalabalık” diyerek İsrail’in karadan saldırılarına karşı Hamas’ın hazırlık yaptığına dikkati çekerek, şunları söyledi: “Düşman orada birçok hazırlık yapıyor ama biz de onlara karşı hazırlanıyoruz. Kara harekatında İsrail ordusunun tüm yetenekleri bize eşlik ediyor. Bu düşünceyle cesur olun. Son derece kararlı olun ve askerlerinize yüksek güven duygusu aşılayın. Bu ruh zaferi getirecektir.”

İsrailli yetkililer günlerdir Gazze'ye yönelik kara harekatına başlayacaklarını dile getirirken, bunun ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor. 

1 MİLYON 400 KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

Gazze'deki Hamas'a bağlı hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'nde yerinden edilenlerin sayısı 1 milyon 400 bine ulaşırken, bu kişilerin yarısı 217 barınma merkezine sığındı. Açıklamaya göre İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 56'sı güneydeki güvenli bölgelerden olmak üzere 248 Filistinliyi öldürdü, 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda bin 756'sı çocuk, 967'si kadın olmak üzere toplam ölü sayısı 4 bin 385'e, yaralı sayısı da 13 bin 561'e yükseldi.

5 BİN 635 BİNA TAMAMEN YIKILDI

İsrail saldırılarında Gazze'de 15 bin 100 haneyi kapsayan 5 bin 635 bina tamamen yıkıldı, 10 bin 656'sında ikamet etmenin mümkün olmadığı, 139 bin konut kısmi zarar gördü.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker bin 400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.