SOL Parti’nin eylemine polis müdahalesi: 100'e yakın gözaltı

SOL Parti’nin eylemine polis müdahalesi: 100'e yakın gözaltı

SOL Parti İstanbul İl Örgütü'nün protesto eylemine polis müdahale etti. SOL Parti MYK Üyesi Alper Taş ve İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen'in de aralarında bulunduğu 100'e yakın partili gözaltında.

Maraş merkezli depremlerdeki ağır yıkım nedeniyle oluşan can kayıpları ve ortaya çıkan skandallara ilişkin tepki ve protestolar devam ediyor. SOL Parti İstanbul İl Örgütü’nün bugün düzenlediği eyleme polis müdahale etti, 100'e yakın parti üyesi gözaltına alındı. 

SOL Parti Kadıköy İlçe Örgütü’nün bulunduğu Kadıköy’deki Bahariye Caddesi’nde gerçekleştirilmesi planlanan eylem öncesinde bölge polis ablukasına alındı. SOL Parti üyeleri, polis ablukasına rağmen ilçe binasından çıkarak gerçekleştirecekleri eylem için toplandı.

SOL Parti üyeleri "Hükümet istifa" sloganı atarken polis partilileri çembere aldı ve partililere müdahale etti. Polisin müdahalesinde aralarında SOL Parti MYK Üyesi Alper Taş ve İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen’in de bulunduğu 100'e yakın parti üyesi gözaltına alındı.

SOL PARTİ: SİZ GİDECEKSİNİZ, BİZ BU MEMLEKETİ YENİDEN KURACAĞIZ

Kadıköy'deki polis müdahalesi ardından Twitter hesabından açıklama yapan SOL Parti, 100'e yakın parti üyesinin gözaltına alındığını duyurdu. Partiden yapılan açıklamada, "Siz gideceksiniz, biz bu memleketi yeniden kuracağız" denildi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.