Sokakta kalan Ahi ailesi eve geçmek için toplantı bekliyor

Sokakta kalan Ahi ailesi eve geçmek için toplantı bekliyor

2011 yılındaki Van depreminde evini kaybeden Ahi Ailesi, aradan geçen 10 yılda ev sahibi olamadığı için sokakta kalmaya başladı. Yurttaşların yardımlarıyla yaşamaya çalışan Ahi ailesi, valiliğin kira yardımı için yapacağı toplantıyı bekliyor.

Ali Ahi ve ailesi 2011 yılında yaşanan Van depreminde evini kaybetti. Daha sonra Ali Ahi’nin devlet kurumlarından istediği yardım talepleri kabul görmedi. O dönem için TOKİ’den konut alamayan Ahi Ailesi yaklaşık 3 yıl konteynırlarda kaldı. Ancak, devlet kendilerine 6 aylık kira parasını ödeyerek konteynırları boşalttı.

O günden beri önce akrabalarının yanında ardından kiraladıkları evde yaşayan Ahi ailesi kirayı ödeyemeyince ev sahibi tarafından evden çıkartıldı. Sokakta yaşamak zorunda kalan Ahi ailesinin dramının kamuoyuna yansıması üzerine başta HDP olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu ve yurttaş yardım kampanyası başlattı. Kamuoyunda oluşan duyarlılık üzerine harekete geçen Van Valiliği de Ahi ailesine yine 2013 yılında olduğu gibi kira yardımı yapılmasına karar verdi. Kira yardımı Valilik Yardım Komisyonunda yapılacak toplantının ardından resmileşecek.

Yaşadıklarına ilişkin bilgi veren Ali Ahi, yardım komisyonunun kira yardımını hızlandırma kararı aldığını ve bu hafta içinde yapılacak toplantının ardından kendilerine yardım yapılacağını söyledi. Şeker hastası olan Ali Ahi, şöyle dedi: “Duyarlı insanlarımız aradılar ve mesaj yoluyla ulaştılar. Aracılığınızla emeği geçen herkese teşekkür derim. Uzun zamandır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Kalıcı bir çözüm bulamıyordum. Depremde evimi kaybetmiştim. O zamandan bu yana evsizim. Geçici çözümler olmasına rağmen sorunlarımız her yıl daha da arttı. 5-6 ay önce belediye başvurmuştum. O dönem tüm çabalarımız boşa gitti. Mağdur edildik. 9 yılımı kaybettim. Eşim ve ben ameliyat olduk. Ailece yaşadığımız sorunlar nedeniyle çocuklarım da olumsuz etkilendi. Birkaç yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Bu sorunu benim gibi binlerce insan yaşıyor. Kendimi o insanların yerine de koyuyorum. Şu anda tamamen dinlenmek ve tedavi olmak istiyorum.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.