SOHR: Rusya'nın İdlib'e hava saldırısında 3 sivil öldü

SOHR: Rusya'nın İdlib'e hava saldırısında 3 sivil öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rus savaş uçaklarının İdlib'e düzenlediği hava saldırısında en az üç sivilin öldüğünü, altı kişinin yaralandığını ileri sürdü.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Suriye'nin İdlib bölgesine Rusya'nın savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendiğini, aynı aileden en az üç sivilin hayatını kaybettiğini ve altı kişinin yaralandığını iddia etti.

France 24'ün aktardığına göre, şehrin batısına bugün sabah saatlerinde hava saldırısı düzenlendiğini ileri süren SOHR, olay yerindeki arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Gözlemevinin açıklamasına göre, bölgede dört hava saldırısı düzenlendi. Anadolu Ajansı da konuya ilişkin haberinde, yerel saatle 10.50'de Lazkiye'deki Hımeymim Hava Üssü'nden kalkan 2 Rus savaş uçağının İdlib'e 4 hava saldırısı düzenlediğini yazdı.

Suriye Sivil Savunması'na (Beyaz Baretliler) göre, Ainşib köyündeki yerleşimlere düzenlenen hava saldırılarında üç sivilin hayatını kaybettiği, altı sivilin yaralandığı bilgisi paylaşılan haberde, yaralıların çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığı aktarıldı.

25 HAZİRAN'DAKİ SALDIRIDA 30 KİŞİ YARALANMIŞTI

SOHR, 25 Haziran'da da bir açıklama yaparak Suriye'nin İdlib bölgesine Rus savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendiğini, yaklaşık 30 ölü ve yaralı olduğunu iddia etmişti.

ABD'nin Associated Press (AP) haber ajansı da Suriye'deki aktivistlere ve yerel ilk yardım çalışanlarına dayandırdığı haberinde, kuzeybatı Suriye'deki kalabalık bir sebze halinin bugün erken saatlerde bir hava saldırısının hedefi olduğunu aktarırken, Anadolu Ajansı İdlib'in Cisir eş Şugur ilçesindeki saldırıyı Rusya'ya ait savaş uçaklarının gerçekleştirdiğini, saldırıda dokuz sivilin hayatını kaybettiğini, 30 sivilin yaralandığını yazmıştı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.