SOHR: IŞİD'in askeri otobüse saldırısında 23 Suriye askeri öldü

SOHR: IŞİD'in askeri otobüse saldırısında 23 Suriye askeri öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in 'uyuyan hücrelerinin' Deyrizor'da bir askeri otobüse saldırdığını, saldırıda 23 Suriye askerinin öldüğünü, 10'dan fazla askerin yaralandığını ileri sürdü.

 İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da askeri bir otobüse düzenlenen saldırıda 23 Suriye askerinin hayatını kaybettiğini, 10'dan fazla askerin yaralandığını iddia etti. Al Mayadeen kasabası yakınlarında gerçekleştirilen saldırının IŞİD tarafından düzenlendiği ifade edildi.

Reuters'ın aktardığına göre, IŞİD'in bir zamanlar kontrol ettiği bölgelerde 'uyuyan hücrelerinin' faaliyet gösterdiğini kaydeden SOHR, askeri otobüse yönelik saldırıyı 2023 yılında IŞİD tarafından düzenlenen en ölümcül saldırı olarak nitelendirdi. Suriye devlet medyası, saldırıyla ilgili henüz haber geçmezken, henüz saldırıyı üstelenen olmadı.

'RAKKA'DA IŞİD'LE ÇATIŞMADA 10 SURİYE ASKERİ ÖLDÜ'

SOHR, 8 Ağustos'ta yaptığı açıklamada da Suriye'nin kuzeyindeki Rakka'da Suriye askerleriyle IŞİD arasında çıkan çatışmalarda 10 Suriye askerinin öldüğünü iddia etmişti

Çatışmaların bir gece önce yaşandığını ve yaralıların da olduğunu belirten SOHR, IŞİD'lilerin Madan köyü çevresinde Suriye ordusunun kurduğu kontrol noktalarına saldırdığını bildirmişti. SOHR, çatışmalarda en az altı Suriye askerinin de yaralandığı bilgisini paylaşırken, Suriye medyası çatışmalarla ilgili haber geçmemişti. IŞİD de propaganda kanallarından çatışmaları üstlenen herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.