Siyasilerden '8 Mart' mesajları: 'Ülkemiz çok yakında mutlu kadınların ülkesi olacak'

Siyasilerden '8 Mart' mesajları: 'Ülkemiz çok yakında mutlu kadınların ülkesi olacak'

Siyasiler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm dünyada kutlanırken, siyasiler de sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajla kutladı.

Millet İttifakı birleşeni DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. İnanıyorum ki ülkemiz çok yakında mutlu kadınların ülkesi olacak” dedi.

Sosyal medya hesabından videolu mesaj paylaşan Babacan, “Kadınların mutlu özgür ve eşit olmadığı yerde kimsenin yüzü gülmez” diyerek şunları söyledi:

“Başında örtü var dediler okula almadılar. Kadının yeri evidir dediler işe almadılar. Kadın çocuk bakar dediler siyaseti almadılar. Ama yeter gerçekten yeter artık biz yarının Türkiye'sine böyle bir şey görmek istemiyoruz. Kadınların mutlu özgür ve eşit olmadığı yerde kimsenin yüzü gülmez. Onun için biz ne yapıyoruz kadının siyasi ve ekonomik gücüne güç katmaya hazırlanıyoruz ve bakın görün arkadaşlar bunu inşallah hep beraber başaracağız. Bu Beştepe kadınların ahını aldı, umudunu aldı, ekmeğini aldı huzurunu aldı neşesini aldı ama kadınlarda Beştepe’dekilerin tahtını alacak. Sadece kadınlar o tahta almakla kalmayacak o tahta önce bir kıracak atacak. Çünkü sistemi değiştireceğiz. Tek Adam sisteminden parlamenter sisteme geçerek. Ve Türkiye mutlu kadınların ülkesi olacak”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise HDP Genel Merkezin “Rant siyasetinizin ürünü olan binalarınız kadar çürük erkek egemen zihniyetiniz kadınlara yenilecek. Buradayız, öfkeliyiz, mücadelemize devam edeceğiz!” sözleriyle paylaştığı videosunu #8Mart etiketiyle paylaştı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.