Sivil toplum örgütlerinden Amedspor'a destek: 'Saldırı Kürtlere yapılmıştır'

Sivil toplum örgütlerinden Amedspor'a destek: 'Saldırı Kürtlere yapılmıştır'

Doğu-Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu, Amedspor'a yapılan ırkçı saldırılara karşı destek mesajı yayınladı. Saldırının Amedspor temsilinde Kürt halkına yapıldığını ifade eden açıklamada sorumluların cezalandırılması talep edildi.

20'yi aşkın sivil toplum örgütünün oluşturduğu Doğu-Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu, Bursaspor deplasmanı için gittikleri kente ayak bastıkları andan maç bitimine kadar organize ırkçı saldırıların hedefi olan Amedspor’a destek vermek için yazılı açıklama yaptı.

Maç başlamadan önce tribünlerden ırkçı saldırıların yapıldığı ve 1990'lı yıllarda JİTEM Kurucusu Cem Ersever ile o dönemde yüzlerce faili meçhul cinayete ismi karışan Yeşil Kod isimli Mahmut Yıldırım'ın posterlerinin açıldığına dikkat çekilen açıklamada, saldırıların Amedspor temsiliyetinde bütün Kürtlere yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bu saldırılar ilk olmadığı gibi son saldırılar da olmayacaktır. Daha öncede bu ırkçı saldırılar çalışmaya gelen mevsimlik işçilere ve ardında Konya’da Kürt aileye yapılan soykırım ile sonuçlanmıştır. Bu saldırılar içeriğinden de anlaşıldığı üzere sadece Amedspor'a karşı değil, başta Kürt halkı olmak üzere tüm toplumsal kesimlere karşı işlenmiştir.

Amedspor'a yapılan bu saldırılar ne kadar organize olduğu, yıllarca Kürtlere karşı oluşturulan derin bir algının sonucu olduğu artık görülmelidir. Bu algının sonlandırılabilmesi için Türkiye'de yaşayan herkes elbirliği ile bir çabanın içinde olmalıdır.

Biz DGD Platformu, bileşenleri olarak, nefret saldırılarına maruz kalan Amedspor ile dayanışma içinde olduğumuzu, yetkililerin her türlü ırkçı ve ayrımcı yaklaşım ile nefret söylemine karşı önleyici tedbir almalarını, toplumsal barışı zehirleyen bu fiillere karşı etkin bir soruşturmanın yürütülerek, ihmali olan sorumlular ile faillerinin cezalandırılmasını talep ediyoruz."

Doğu-Güneydoğu Dernekleri (DGD) Platformu
İstanbul Amed Dernekler Federasyonu AMADFED
Bitlis Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu BİTLİSKON
Ardahan Hoçvan Dernekler Federasyonu
İstanbul Ağrı Dernekleri Federasyonu
Elih Batman Dernekler Federasyonu ELİH BADEF
Dersim Dernekler Federasyonu DEDEF
Iğdır Dernekler Federasyonu IĞDIRFED
Karakoçan Dernekler Federasyonu KARDEF
Mardin Dernekler Federasyonu MARDİNFED
Muş Sosyal Dayanışma Dernekleri Federasyonu MUŞDERFED
Siirt Şirvan Dernekler Federasyonu ve Siirt Dernekleri
Van Dernekler Federasyonu VANFED
Adıyaman Dernekleri Platformu
Bingöl Dernekleri ve KAYY-DER
Erzurum ernekler Platformu
Hakkari Dernekleri
Kars Dernekleri ve Digor Kültür Platformu
Şırnak Dernekleri Platformu
Şanlıurfa Dernekleri
Patnos Dernekler Federasyonu
İstanbul Patnoslular Platformu İSPAT

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.