
Sırrı Süreyya Önder'in ismi Yüksekova'da yaşatılacak
Yüksekova Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder anıldı. Cengiz Topel Caddesi’ne Önder’in isminin verilmesi kararlaştırıldı.
Yüksekova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı duygusal bir anmayla başladı. Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri başkanlığında Belediye Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder anıldı.
Toplantı öncesinde salona Önder’in bir fotoğrafı yerleştirilirken, önüne de karanfiller bırakıldı. Meclis üyeleri, Önder’in mücadeleci kişiliğini, halkların kardeşliği ve barış diliyle yürüttüğü siyaset anlayışını saygıyla andı.
Toplantının devamında belediyenin sosyal belediyecilik faaliyetleri, altyapı projeleri ve kültürel etkinlikler gibi gündem maddeleri ele alındı. Bu kapsamda, ilçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi’ne “Sırrı Süreyya Önder Caddesi” isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantı sonunda ortak bir açıklama yapan Eş Başkanlar Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri, “TBMM Başkanvekili ve Dem Parti Milletvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder, halkların kardeşliğini savunan, barış dilini siyasete taşıyan çok önemli bir isimdir. Onu saygı ve özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Belediye yetkilileri, önümüzdeki günlerde cadde ismiyle ilgili tabelaların değiştirileceğini ve bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını belirtti.

Bir Yüksekova lı olarak Bu saçmalıklara dur demelidir.Yüksekova halkının aklıyla oynamaktır.isimlerle uğraşacaklarına hizmetle uğraşsınlar. Hizmet için toplansınlar. Yüksekova için ne gibi hizmetleri olmalı..
Yanıtla (1) (0)Yüksekovalı halkı olarak kabul etmiyoruz. Cengiz topel ismini değiştirmek doğru bir karar değil.
Yanıtla (1) (0)Güzel bir çocuk parkına verin ismini . Lütfen mahallelerde çöpleri toplayın, sokaklar caddeler çöp pislik dolu kardeşim.
Yanıtla (0) (0)Kararınızdan dolayı tebrik ediyorum.
Yanıtla (1) (2)Sırrı Bey’ in isminin caddeye verilmesi çok unutulmaması adına sizleri destekliyoruz.
Bunu referandum ile halka sormanız gerek. Kafanıza göre iş yapmayın. Bu tür dayatmalar çirkindir.
Yanıtla (5) (3)