Şırnak Belediyesi’nde ‘arama’ protestosu: HDP'liler salonu terk etti

Şırnak Belediyesi’nde ‘arama’ protestosu: HDP'liler salonu terk etti

Şırnak Belediyesi’ne aranarak alınan HDP’li belediye meclis üyeleri, meclis toplantısını terk ederek AK Partili belediye başkanını protesto etti.

AK Partili Şırnak Belediyesi’nde binaya giren siviller, polis aramasında geçirilirken, ağustos ayı meclis toplantısı için belediyeye giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis üyeleri de arama uygulamasına maruz kaldı. Buna tepki gösteren HDP’li üyeler, bir süre belediye kapısında bekledi. 

‘UYGULAMAYI KABUL ETMİYORUZ’

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, HDP’liler arandıktan sonra AK Partili Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın da olduğu belediyenin konferans salonuna geçti. Salonda konuşan belediye meclis üyesi Esat Galip, Yarka’ya dönerek, bu uygulamayı kabul etmeyeceklerini kaydetti. Galip, “Eğer ki bizler belediyeye girerken aramadan geçiyorsak burada toplanmamıza da gerek yok. Arkadaşlarımız bir kez daha belediyeye girerken aramadan geçirildi. Arkadaşlarımızın belediyeye girmelerine izin verilmedi. Eğer ki her seferinde bu olacaksa bizler toplantılara katılmayacağız. Biz bunu protesto ediyoruz ve meclis toplantısını terk ediyoruz” dedi.

Galip’in konuşması ardından HDP’li meclis üyeleri, salonu terk ederek AK Partili belediye başkanını protesto etti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum