Şırnak Barosu yeni başkanını seçti

Şırnak Barosu yeni başkanını seçti

Şırnak Barosu, yeni yönetimini belirlemek üzere 9'uncu Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Yapılan oylamada Rojhat Dilsiz baro başkanlığına seçildi.

Şırnak Barosu, yeni yönetimini belirlemek üzere 9'uncu Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Kent merkezindeki Şehri-Nuh Otel’in konferans salonunda gerçekleştirilen kurulda geçmiş yıllarda hayatını kaybeden hukukçulardan Tahir Elçi, Orhan Doğan ve Şerafettin Elçi’nin fotoğrafının olduğu ve üzerine "Sizleri unutmayacağız" pankartı açıldı. Genel Kurul, bir dakikalık saygı duruşu ardından, divan seçimiyle başladı.

Kurul’da ilk olarak Baro Başkanı Nuşireven Elçi'ye söz verildi. Konuşmasında baronun yaptığı icraatlara değinen Elçi, yeni seçilecek olan yönetime başarılar diledi.  

'İÇİNDE OLDUĞUMUZ SORUNLAR SİSTEM SORUNU' 

Ardından Baro başkanlığına aday olan Kadir Akgün konuştu. Akgün,"Avukatlar olarak içinde olduğumuz sorunlar bir sistem sorunudur ve Türkiye'nin tanımladığımız düzenden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle var olan sorunlarla mücadele yöntemimizin avukatın kişisel ve mesleki sorunlarının ülkenin ve yargının temel bir anlamda harmanlayıp bir bakış açısı olmalı. Ayrıca yaptığımız gözlem sonucunda sizlerin meslek sorunlarının Türkiye'nin sorunlarından ayrıya düşünmediğini doğru yoldan olduğumuzu görmekteyiz" dedi. 

'AİHM KARARLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR’

Ardından başkanlığa aday olan avukat Rojhat Dilsiz konuştu. Dilsiz,"Bir taraftan yargı mekanizmasının ayaklar altına alındığı, bir diğer taraftan da Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarının görmezden gelindiğini bir süreçten geçiyoruz. Böylesi bir dönemde toplumda ses getiren ve sistemin anti-demokratik yapısına karşı demokratik muhalefet yolunu seçen biz avukatlar üzerinde ki baskıyı da maalesef her zaman hissedebiliyoruz. Zira doğası gereği muhalif bir bakış açısına sahip olan ve olması gereken savunma makamı hakim zihniyetin kutsiyet değerlere dokunmakta miladını doldurmuş ve toplumsal değişimin önünde engel teşkil eden eskinin yerine yeniyi ikamet etmek istemektedir. Bu bağlamda hukukun evrensel ilkeler ve insan hakları alanında ortaya çıkan adaletsizlikle de maalesef kuşatılmış olan medya gücü ile farklı gösterilmeye çalışılmaktadır. İşte bu nedenle çoklu baro sistemi ile baroların yetkisi azaltmak istenilmekte ve avukatlar üzerindeki baskılar giderek artmaktadır. Avukatların mesleki faaliyetleri bu anlamda kriminalize edilmekte ve avukatlar soruşturma ve kavuşturmaya maruz bırakılmaktadır. Hatta bu süreç öyle pervasızca yürütülmektedir ki avukatlar mesleki faaliyetlerinden dolayı şiddete maruz kalmakta, hatta öldürülmektedir" ifadelerini kullandı.  

'HUKUKSUZLUĞA KARŞI DURMAK TEMEL GÖREVİMİZ' 

En son konuşan baro başkan adayı Gurgin Kadirhan da şunları belirtti: "Daha donanımlı meslektaşlarımız olması amacıyla olan bizler, baromuz için en iyisini gerçekleştirmek için yönetim kurul adayları olarak burada bulunuyoruz. Her geçen gün avukatlarımızla büyüyen baromuzun dünden bugüne en büyük sorunu hukuk, daha doğrusu ise hukuksuzluktur. Zira avukatlar olarak aynı şeyi hissediyor aynı değerleri paylaşıyor, hukuk düzeninin hukuka aidiyet anlamının başlı başına önemli kültürel değer olduğunu, gerek toplumumuzun gereksede uluslararası toplumun değer kavramını ancak hukuku anlamakla mümkün olduğunu biliyoruz. Ve biz Avukatlar bunun bilinciyle hareket etmek zorundayız. Hukuksuzluğa cesaret ile karşı durmak biz hukukçuların temel görevidir.”

Yapılan konuşmaların ardından geçmiş dönemin faaliyet raporları okunup, oylamaya geçildi. Yapılan oylamada Rojhat Dilsiz baro başkanlığına seçildi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.