Sınırı geçen iki Yunan askeri tutuklandı

Sınırı geçen iki Yunan askeri tutuklandı

15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan askerler iade edilmezken, Türkiye de dün gece sınırı kötü hava koşulları nedeniyle geçtikleri belirtilen iki Yunan askerini tutukladı.

Türkiye sınırını geçen iki Yunan askeri tutuklandı. Askerler, devriye görevi sırasında yoğun kar yağışı nedeniyle sınırı yanlışlıkla geçtiklerini savunmuştu.

Biri teğmen, biri astsubay olan iki Yunan askeri, dün akşam Edirne’de Pazarkule Sınır Kapısı’nın hemen karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı yakınlarında, yoğun kar altında yaptıkları devriye görevinde sınırı geçince gözaltına alınmıştı. Savcılık, askerlerin ‘askeri casusluğa teşebbüs etmek’ ve ‘askeri yasak bölgeye girmek’ suçlarından tutuklanmalarını talep etmişti.

Yunan hükümeti ise askerlerin hızla iade edilmesini talep etmişti. Yunan hükümet sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos, “Meselenin hızla çözülmesi için Türkiyeli yetkililerle temas halindeyiz” deyip şöyle devam etmişti: “Olay bir hataydı. İki Yunan subayı bölgedeki kötü hava koşulları nedeniyle rotalarından saptı ve kendilerini, tekrar ediyorum, yanlışlıkla Türk topraklarında buldular” dedi.

Reuters ajansı ise ilgili haberinde, geçmişteki benzer olayların mahkeme sürecine gerek bırakılmaksızın olay yerinde çözüldüğüne dikkat çekmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.