Derecik'te toplu oy iddiası

Derecik'te toplu oy iddiası

Hakkari'nin Derecikl ilçesi Samanlı köyünde toplu oy kullanımı iddialarına araştıran Yeşil Sol Parti Milletvekili Onur Düşünmez ve avukatlar bazı korucuların saldırısına uğradıklarını söyledi.

Derecik ilçesine bağlı Samanlı (Mavan) köyünde toplu oy kullanıldığı iddia edildi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Hakkari Barosu avukatları, bunun üzerine köye gitti. 

KORUCULAR HAVAYA ATEŞ AÇTI

Kendilerine yönelik saldırı olduğunu belirten ve yaşanan saldırıyı kayıt altına alan ÖHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Cevahir Ağrali, Ak Parti'liler ve Yeniden Refah Partisi Derecik yöneticileri tarafından engellendiklerini ifade etti. ÖHD'li Eşbaşkan Ağrali, olaya dair şunları aktardı: "Toplu oy kullanımına dair emareler vardı. Bunun üzerine sandık kurulu ve başkanına durumu aktardık. Durumdan haberdar olduğumuzu gören AKP'li ve Refah Partililer, kargaşa çıkararak bizi dışarı çıkartmak istediler. Bu sırada kolluk içeri girip olayı yatıştırmak isterken, dışarıda da iki grup arasında arbede yaşandı. Korucular silahlarla havaya ateş açmaya başladı."

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.