Singapur, Medical Park'a ortak oldu

Singapur, Medical Park'a ortak oldu

Singapur Maliye Bakanlığı’nın sahibi olduğu Temasek Holdings, Liv Hospital ve Medical Park’ın sahibi MLP Sağlık Hizmetleri'ne yüzde 15,7 oranında ortak oldu.

Halka arzı 6 Şubat’a kadar uzatılan Liv Hospital ve Medical Park hastanelerinin sahibi MLP Sağlık Hizmetleri’ne aradığı ortak Uzakdoğu’dan geldi. Fiyatı 19 lira olarak belirlenen halka arzda 5 bin 352 yatırımcıdan 89 milyon 191 bin 659 pay talep toplandı. Halka arz edilen ve ek satışa sunulan payların tamamı satıldı.

Payların yüzde 83.6’i yabancı kurumsal yatırımcıya, yüzde 8.2’si yerli kurumsal yatırımcıya, kalan yüzde 8.2’si de yerli bireysel yatırımcıya satıldı. En dikkat çeken alımı dünyanın 12’nci büyük servet fonu olan Singapur Maliye Bakanlığı’na ait Temasek Holdings gerçekleştirdi. Şebnem Turhan’ın Bigpara‘daki haberine göre, MLP Sağlık Hizmetleri’nin yüzde 15.71 hissesini Temasek Holdings aldı.

YILLIK GETİRİSİ 275 MİLYAR DOLAR

Temasek Holdings, Singapur hükümetinin sahip olduğu bir ulusal servet fonu olarak nitelendirilebilen, devlete ait bir şirket. 1974 yılında kurulan servet fonunun portföyü, finans hizmetleri, telekomünikasyon, medya ve teknoloji, ulaştırma ve sanayi, yaşam bilimleri ve tarımsal ticaret, tüketici ve gayrimenkul, enerji ve kaynaklar ile çok sektörlü fonlar gibi geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Temasek’in, Singapur, New York ve San Francisco’da başta olmak üzere 10 global merkezi bulunuyor. Potrföyünün yıllık getirisi ise 275 milyar dolar.

*MLP Sağlık Hizmetleri’nden yüzde 5’ten fazla pay alan diğer yatırımcılar ise şöyle:

*İngiliz Genesis Investment yüzde 11.62

*İngiliz Charlemagne Capital yüzde 10.26

*İngiliz Carrhae Capital yüzde 8.29

*İngiliz Alliance Berstein yüzde 6.98

*ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs yüzde 5.80

*Birleşik Arap Emirlikleri’nden East Capital yüzde 5.34.

Haberin kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.