Silvan'da kadın meclisi kuruldu

Silvan'da kadın meclisi kuruldu

BDP Silvan İlçe Kadın Meclisi, kuruluşunu ilan etti.

DİYARBAKIR - Silvan Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikle BDP Silvan İlçe Kadın Meclisi, kuruluşunu ilan etti. Etkinliğin düzenlendiği salona; PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ve PKK'li kadınların posterleri, PKK ve KCK bayrakları ile "Farqîn Kadın Meclisini Kuruyor" yazılı pankart asıldı.

Yüzlerce kadının katıldığı etkinliğe, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Silvan İlçe Eş Başkanı Kerem Canpolat, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, PKK'lilerin aileleri, MEYA Kadın Merkezi çalışanları, KURDÎ-DER, BDP'li kadın yöneticiler, belediye ve il meclisinin kadın üyeleri, DÖKH aktivistleri, Zembilfroş Kültür Merkezi çalışanları katıldı. Yöresel kıyafetleriyle etkinliğe katılan kadınlar, salonu doldurdu. Divan seçimi ile başlayan etkinlik, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Saygı duruşu ardından BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zümrüt ve BDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından faaliyet raporları okunarak, oylamaya sunuldu. Kabul edilen raporların ardından BDP Silvan Kadın Meclisi kuruluşunu ilan etti. 


Geç saatlere kadar devam etkinlik, Zembilfroş Kültür Merkezi'ne bağlı erbane grubu ve Hozan Şahin'in ezgileri ile çekilen halaylarla sona erdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.