Silopi'de yürüyüş ve nöbet eylemine çağrı

Silopi'de yürüyüş ve nöbet eylemine çağrı

DÖKH ve BDP Kadın Meclisi, Silopi'de Rojava halkıyla dayanışma amacıyla yarın bir günlük nöbet eylemi gerçekleştirecek. Kadınlar, nöbet eylemine katılım çağrısında bulundu.

ŞIRNAK - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Şırnak'ın Silopi ilçesinde yarın Rojava'ya destek yürüyüşü ve bir günlük nöbet eylemi gerçekleştirilecek.

Eylem öncesi Şırnak ve ilçelerinde sürdürülen çalışmalar kapsamında kadınlar oluşturulan mahalle komisyonları aracılığıyla ev ev gezilerek, yurttaşlar eyleme katılmaya davet edildi. Konuya ilişkin BDP Silopi İlçe Örgütü binasında toplanan kadınlar, basın açıklaması yaparak eyleme güçlü katılım çağrısında bulundu. BDP Şırnak İl Eş Başkanı Hami Akti, eylem hazırlıklarının sona erdiğini belirterek, eylemin yarın saat 16.00'da Şırnak ve ilçelerinden gelecek kitlenin Silopi'ye ulaşmasının ardından başlayacağını, bir süre yürüyen kitlenin daha sonra Rojava sınırında bulunan Bostancı (Rihaniye) köyünde bir gece nöbet tutacağını söyledi. Akti, başta kadınlar olmak üzere tüm Botan halkını eyleme destek vermeye çağırarak, "Yediden yetmişe kadınlar başta olmak üzere tüm yurtsever halkımız Rojava halkıyla dayanışmak için yarın Silopi ilçesine akarak, özgürlük isteyen Kürt halkının sınır tanımadığını ve Rojava halkının yalnız olmadığını göstermek için düzenleyeceğimiz yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz" dedi.

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.