Silopi’de polisin öldürdüğü çocuklar için araştırma önergesi

Silopi’de polisin öldürdüğü çocuklar için araştırma önergesi

HDP'li İrmez öldürülen kardeşler için araştırma istedi: Tüm sorumlular belirlensin.

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Silopi’de zırhlı araçla bir evin duvarını yıkarak içeri giren ve iki kardeşin yaşamını yitirmesine neden olayın araştırılması için önerge verdi.

HDP Şırnak Milletvekilli Leyle Birlik’in ardından HDP’li Aycan İrmez Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde polislerin kullandığı Akrep tipi zırhlı aracın bir evin duvarını yıkarak içeri girip 7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki Furkan Yıldırım’ın ölümüne sebep olmasını Meclis gündemine taşıdı.

İrmez’in imzasını taşıyan önergede “Bu cinayetin sorumluları hakkında derhal yasal işlemler başlatılarak, cinayete sebebiyet veren kişinin kimlik ve görev bilgilerinin açıklanması, kamuoyu vicdanı ile evrensel hukuk kuralları çerçevesinde adalet sağlanmadır. Muhammet ve Furkan Yıldırım kardeşlerin cinayeti ile ilgili tüm süreçlerin en ince ayrıntısına kadar incelenmesi, sorumlularının tespit edilmesi ve olayın tüm ayrıntıları ile beraber aydınlatılması amacıyla Meclis çatısı altında acilen bir araştırma komisyonu kurulmasını talep ederiz” ifadeleri yer adlı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.